søndag 24. februar 2013

Vinterferie og innflytting

Den første helgen har vi barnevakt og går i gang med behandling av gulv. Vi bruker et strøk Tyrilin interiørbeis kalkhvit. Vi bruker rull og forlengerskaft og en "pussenal" for vinduer på forlengerskaft til å dra over det vi har beiset. I tillegg bruker vi pensel og tørkerull til å dra over. Gulvene blir veldig fine, men det tar litt tid. På soverommene har vi bestemt oss for en silkematt lakk, mens stue og kjøkken skal vi olje.

Lakken påfører vi med rull for jevne underlag, og det er enkelt å jobbe med. Det å olje gulv er også ganske greit, men det tar tid, særlig poleringen.

Vi bestemmer oss også for å ta en sjans ved å beise veggene på vårt soverom for at vi skal få satt opp garderobeskap. Håper at panelen er rimelig tørr. Vi bruker stølsbrun, og fargen er fin, men er noe mørkere enn vi så for oss. Bruker kost til å ha på, og tørker av med tørkerull. Vi hadde også tenkt å ha denne fargen i stua, men nå er vi ikke sikre. På et soverom er den kjempefin.

På søndag kveld kjører vi hjem for å låne en varebil, i tillegg har vi fått låne en stor boogie henger.

Så mandag morgen starter vi med å fylle opp varebil og henger i snøvær. Har handlet mye på IKEA og bestefar og jeg har god erfaring med å pakke og utnytte plassen, så vi får jammen med oss alt!
Blir nesten kvelden før vi er fremme, men det er en del ting vi må få inn i hytta, bl.a. vaskemaskinen og senger til barna.

På tirsdag fortsetter vi med montering av møbler og litt etter litt kommer ting på plass, og etterhvert er bilen og hengeren tom. Bestemor, bestefar og jeg kjører hjem igjen med varebilen og hengeren, før jeg returnerer til hytta på kvelden.

Onsdag er første "feriedag" og blir tur i slalombakken og kjøp av skikort. Vi jobber også litt innimellom, og slik fortsetter uken. Så på fredag kveld kan guttene flytte inn på sine rom på hemsen, og i løpet av helgen er også sofa på loftstua på plass.

Vi måker også fri bjelkelaget så de kan komme å legge terrasse.

Det har vært helt topp å være på egen hytte, vi har jobbet, kost oss mye, kjørt slalom og prøvd bortoverski, men vi må på jobb og skole igjen, selv om vi ikke har lyst til å reise hjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar